Към съдържанието

Снимка

Стрелба по мишени -проблем

• Моля, влезте за да отговорите
22 отговора на тази тема

#1 survivor

survivor

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 122 Мнения:
  • Оръжие:,ИЖ54,КАН-АРМС Bergara B-14 HMR 6.5 Creedmoor Bergara Crest 308 Win
  • МПС:Suzuki Vitara

Публикувано 19 октомври 2021 - 02:46

От една година имам Sauer 100 cal 7mm Rem Mag и от известно време забелязах аз и мой приятел с когото стреляме за кеф на различни дистанции следният проблем :при студена цев ,независимо от температурата първите 2-3 изстрела ми бягат от занулената прострелка на 100 метра горе и дясно около 10-12 см ,след което пушката започва да стреля център както е простреляна .Да уточня ,че патроните са релоуд с висок балистичен коефициент ,като спазвам много стриктно правилата за релоуд /занимавам се с това поне от 5-6 години /Проверихме монтажи рингове /МАК/ ,оптиката - Vortex viper всичко си е наред !Мислим ,мислим и не можем да дадем логично обяснение .Същевременно при динамична стрелба от ръка по малки мишени от порядъка на 30до 60 см ширина и дистанция от 100 до 200 метра ,пушката стреля отлично и при двамата !Забравих да спомена ,че проблема при статична стрелба от двунога се появява и при двамата .

Някой ,ако има идеи ,моля да сподели ,предварително благодаря!!!!

Този пост е редактиран от survivor: 19 октомври 2021 - 02:47

#2 Todir

Todir

Начинаещ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1099 Мнения:
  • Име:Тодор
  • МПС:ФорТ МавериГ
  • ГрадСофия

Публикувано 19 октомври 2021 - 07:08

Ако си проверил всичко - приклад, монтаж и оптика не са много нещата които остават, но ако пушката е закупена нова аз лично препоръчвам да се потърси гаранционен сервиз първо. Това че стреля от ръка а криви при твърдо подпиране ме кара да мисля, че някъде има лек луфт, който се обира като загрее леко. Ако не е по периферията мисля остава само сглобката цев-затвор, но това само оръжейник може да го провери.

#3 Иван Кючуков

Иван Кючуков

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1205 Мнения:
  • Оръжие:Тоз-34 кал 12//ЧЗ-550 Варминт,кал 308 Win, ЧЗ-83,ЧЗ-16кал Ап-7,65
  • Куче:Бретон
  • МПС:ИЖ 350

Публикувано 19 октомври 2021 - 07:15

Може би причината е явлението (cold bore shot,clean bore shot).

• LyudmilLov, 5_AR, Herzblock и 3 други харесват това

#4 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 19 октомври 2021 - 09:10

Аз бих заложил да си проверите стегнатостта на болтовете на приклада, или да няма нещо между цевта и ложата...

Този пост е редактиран от 2cv: 19 октомври 2021 - 09:11

• Orka_71 харесва това

#5 Raev

Raev

СПА терапевт на открито

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 446 Мнения:
  • Име:Александър Раев
  • Оръжие:12/76, 22, 223, 243,9,3х62, 9х19+22, 2х9mmGas, 5,5mm
  • Куче:курцхаари, мелези
  • МПС:къса, черна, японска разбивачка на бъбреци
  • ГрадТук там по Голямата река

Публикувано 19 октомври 2021 - 09:58

По време стрелба оставяте ли цевта да изстине напълно ( час примерно) или това се появява само в началото на стрелбата?
Аз не искам да заключвам или предполагам, само ще кажа, че съм имал подобни грижи при недобре обезмаслена цев или при нужда от сваляне на мед.
  • 5_AR харесва това

#6 пламенчо

пламенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 392 Мнения:

Публикувано 20 октомври 2021 - 06:55

Може би причината е явлението (cold bore shot,clean bore shot).

+1

#7 night hawk

night hawk

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 523 Мнения:

Публикувано 27 октомври 2021 - 04:56

Сьщия проблем при ИЖ18 в 223 докато не се изстрелят 10 патрона бие високо от10до 15см. това е след всяко почистване на цевта.

#8 Orka_71

Orka_71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 865 Мнения:
  • Оръжие:Glock 17 gen 4; Stoeger M 2000; SLR 95 LHMB; FNAR

Публикувано 30 октомври 2021 - 04:45

Виж аз бих заложил на няколко неща и на принципа на елиминирането бих решил проблема.
Виж си стегнатостта на болтовете на приклада;
Виж за боклук;
Сега я сподели като стреляте за кеф на какво подпирате оръжието и къде
  • avdjiev71 харесва това

#9 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1189 Мнения:

Публикувано 31 октомври 2021 - 05:40

Сьщия проблем при ИЖ18 в 223 докато не се изстрелят 10 патрона бие високо от10до 15см. това е след всяко почистване на цевта.

Колко старателно чистиш цевта? Медните отлагания махаш ли ги напълно, защото има не малко мнения че напълното им премахване влошава боя докато пак не се натрупат. 

Този пост е редактиран от Пенчо: 31 октомври 2021 - 05:50

#10 night hawk

night hawk

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 523 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2021 - 06:17

От руските форуми казват че се получава от планката на цевта трябвало да се отдели така че да не опира с предния край в нея и тогава се намаляло това отклонения по височина имай предвид че съм изстрелял над 300 патрона за проби но няма резултат и да не се ядосвам повече изгърмявам 10 до 15 патрона и тогава почвам да ловувам без да я чистя повече след примерно 50изстрела групата почва да се разширява и процедурата се повтаря пак.

#11 survivor

survivor

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 122 Мнения:
  • Оръжие:,ИЖ54,КАН-АРМС Bergara B-14 HMR 6.5 Creedmoor Bergara Crest 308 Win
  • МПС:Suzuki Vitara

Публикувано 26 ноември 2021 - 09:58

Колеги ,благодаря на всички !!!!!

Проблема се оказа в стегнатоста на болтовете ,както 2cv ,правилно предположи !

Стегнахме болтовете с динамометрична отверка и пушката започна да стреля почти перфектно !

Цялата процедура отне по -малко от 5 мин .,но трябва да знаеш каво да провериш ,откъде да ми хрумне ,че при чисто ново оръжие ,качественият контрол от завода производител е занижен !!!!!!

• Skitnik и 2cv харесват това

#12 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2021 - 10:20

Така, така.... Пием секакви огнени води от около 40 и нагоре градуси. На първата чужда сватба трее поне(минимум) 3 рикий  да почерпиш - стига да се излъже някой да се жени, че в тия трудни времена... :lol2:

П.П. Аз винаги като купувам оръжие първата ми работа е да го разглобя основно, за да го почистя, и анализирам състоянието му. Няма значение дали е от магазина, или втора ръка, и чак тогава на стрелбището - спестява доста нерви и пари понякога. Успех и наслука!!!

• the_hunter_84, Raev и XuMePa харесват това

#13 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2021 - 11:54

От руските форуми казват че се получава от планката на цевта трябвало да се отдели така че да не опира с предния край в нея и тогава се намаляло това отклонения по височина имай предвид че съм изстрелял над 300 патрона за проби но няма резултат и да не се ядосвам повече изгърмявам 10 до 15 патрона и тогава почвам да ловувам без да я чистя повече след примерно 50изстрела групата почва да се разширява и процедурата се повтаря пак.

Не знам за планката, но на едно приятелче с подобни проблеми с иж18, но 7.62х54 му полирахме цевта с най-финната полирпаста на гой(№1 огледален финиш се водеше черно-зелена на цвят). Първо, че студения изстрел беше на към 12-13см по-високо, но и групата беше около 8-10см. Като аз му викам: Абе аз съм полирал цеви на въздухарки - там е все тая ресурс бол, ще прецакаме цевта на иже-то, и ще и намалим ресурса. Па той ми разправя: - "Еви я - или ще стане, или я изхвърлям ако се прецака. Колко да и намалим ресурса - от 7-8 на 5-6к  да го намалим, аз стрелям по 100-150патрона на година". Та се хванахме яко - 400 движения със шомпула и тапа от твърдо кече, като на 50движения се сменяше тапата и се слагаше нова паста. Резнахме и цевта на 56см. след полирането, направихме фаска(по "най-високо технологичния и прецизен метод" с месингов болт и винтоверт)  и иж-а започна да стреля почти като истинска пушка. Студен изстрел - отново нагоре, но до 4-5см., групата я сви твърдо под 5см. Приятелчето се изкефи на макс. След време сподели, че и размедняването ставало по-бързо, и вече правел по 60-70 изстрела без влошаване на групата, преди това размеднявал на 30-40 изстрела. И до ден днешен си стреля с текчето, даже и нов приклад си поръча. Но това с полирането на цев на нормална пушка аз лично не бих го направил(за студено кована цев става дума), и не съветвам никой да го прави(ижаците са изключение - при тях може всичко :lol2: )

Този пост е редактиран от 2cv: 29 ноември 2021 - 11:58

• survivor харесва това

#14 Orka_71

Orka_71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 865 Мнения:
  • Оръжие:Glock 17 gen 4; Stoeger M 2000; SLR 95 LHMB; FNAR

Публикувано 10 юли 2022 - 03:42

От една година имам Sauer 100 cal 7mm Rem Mag и от известно време забелязах аз и мой приятел с когото стреляме за кеф на различни дистанции следният проблем :при студена цев ,независимо от температурата първите 2-3 изстрела ми бягат от занулената прострелка на 100 метра горе и дясно около 10-12 см ,след което пушката започва да стреля център както е простреляна .Да уточня ,че патроните са релоуд с висок балистичен коефициент ,като спазвам много стриктно правилата за релоуд /занимавам се с това поне от 5-6 години /Проверихме монтажи рингове /МАК/ ,оптиката - Vortex viper всичко си е наред !Мислим ,мислим и не можем да дадем логично обяснение .Същевременно при динамична стрелба от ръка по малки мишени от порядъка на 30до 60 см ширина и дистанция от 100 до 200 метра ,пушката стреля отлично и при двамата !Забравих да спомена ,че проблема при статична стрелба от двунога се появява и при двамата .

Някой ,ако има идеи ,моля да сподели ,предварително благодаря!!!!

Дадох коментар, но и ез влязох в този филм. 

Добре че има приятели които да помагат.

Винаги преди стрелба почиствам цевта с борснейк, а той от ползване омазнен и вместо да почиства и събира мазнината вече взел да мажи. 

Добре че беше един много добър приятел от форума и отличен стрелец на който му връчих FNAR и след заигравка + 60 изстрела открихме проблема. 

Днес потвърдих, че с напълно обезмаслена цев няма никакъв проблем със студения изстрел. 

Специални благодарности на М.П. 

• ДБД, elwix и rikitikitavi харесват това

#15 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 752 Мнения:

Публикувано 14 септември 2024 - 07:03

Здравейте.

имам подобен проблем,но при мен "дига" над 50см на 70-80м и отклонение в дясно над 20см.

#16 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:

Публикувано 14 септември 2024 - 10:22

Ми колега дай повече информация за марка, модел, калибър, че така трябва да вадим кристалните кълба и боба за отговори...

#17 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 752 Мнения:

Публикувано 14 септември 2024 - 10:54

Ми колега дай повече информация за марка, модел, калибър, че така трябва да вадим кристалните кълба и боба за отговори...

щаер cl 2 sx 308cal,оптика бушнел трофи 1.5-6/42.До 20м дава само отклонение в дясно някъде към 5-7

см...след тези метри нагоре и в дясно.Незнам къде да търся проблема...

#18 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3402 Мнения:

Публикувано 15 септември 2024 - 12:06

щаер cl 2 sx 308cal,оптика бушнел трофи 1.5-6/42.До 20м дава само отклонение в дясно някъде към 5-7

см...след тези метри нагоре и в дясно.Незнам къде да търся проблема...

Колега според това което пишеш, е избягала прострелката ти. 

Причините може да са:

- Някой си е играл с корекционните барабани

- На оптиката корекционната механика е изпуснала нещо. Оптиката според модела който си описал .... не е много за вярване ... може да е изпуснала, ако е паднала пушката с оптиката или само оптиката.

- Монтажа е изпуснал я рингове, я база. А може да си свалял оптиката от пушката, а да имаш монтаж който не позволява това wink.png

- А може и оптиката да се е повредила, лесно се вижда когато отидеш да я нулираш, как се движат корекциите. Разбира се ако вярваш на монтажа .... и задприкладното.

Съвета ми е. Отиди на стрелбище нулирай я отново и докато това става виж дали отговарят кликовете и след това дали групира и държи групата на същото място.

Този пост е редактиран от elwix: 15 септември 2024 - 12:09

• ДБД и kcv харесват това

#19 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 752 Мнения:

Публикувано 15 септември 2024 - 06:48

Колега според това което пишеш, е избягала прострелката ти. 

Причините може да са:

- Някой си е играл с корекционните барабани

- На оптиката корекционната механика е изпуснала нещо. Оптиката според модела който си описал .... не е много за вярване ... може да е изпуснала, ако е паднала пушката с оптиката или само оптиката.

- Монтажа е изпуснал я рингове, я база. А може да си свалял оптиката от пушката, а да имаш монтаж който не позволява това wink.png

- А може и оптиката да се е повредила, лесно се вижда когато отидеш да я нулираш, как се движат корекциите. Разбира се ако вярваш на монтажа .... и задприкладното.

Съвета ми е. Отиди на стрелбище нулирай я отново и докато това става виж дали отговарят кликовете и след това дали групира и държи групата на същото място.

С тумблерите не съм си играл преди да се развали..нито съм свалял нещо,нито съм изтървал оптиката/пушката

Монтажа е на Вая с бързи пръстени

Изчистих цевта,пристегнах всички болтове и ще я простреля отново.

Как се нулира тази оптика?

#20 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5658 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 15 септември 2024 - 12:30

С тумблерите не съм си играл преди да се развали..нито съм свалял нещо,нито съм изтървал оптиката/пушката

Монтажа е на Вая с бързи пръстени

Изчистих цевта,пристегнах всички болтове и ще я простреля отново.

Как се нулира тази оптика?

https://www.lovecbg....ране-на-оптика/

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!