Към съдържанието

Снимка

Плувки паче перо

• Моля, влезте за да отговорите
30 отговора на тази тема

#21 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 08 февруари 2021 - 01:49

Не съм стар Софиянец. Някъде 4-ти клас се преселих  на пл."Славейков".  "Попето" не го знам, но много често ходех в ловния на "Графа"  Дори и на продавачките бях направил впечатление, че някакво лапе влиза, разглежда дълго магазина, и в редки случаи  си купува някоя и друга кукичка. А можех да стоя и цял ден, някаква магия имаше в този магазин. :256605:

:) Ами да..

Продавачките бяха любезни с всеки...

Тези мамчета изкараха поколения ловци и риболовци...

Помня опашките и как брояха куки..  10 от тия и 10 от тия.. А опашката излизаше от магазина...

Как са издържали - те си знаят....

#22 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 08 февруари 2021 - 07:51

Първо колиш, после скубеш....

След това с прясно кисело зеле...

Можеш и колеги да поканиш, да помогнат за усвояване на манджата...

:) Гледах в Гиген домакина гъските ги върти на кайма и кюфтета.. Че му било черно месото.. Не стават лоши, да ти кажа.. :256605:

#23 Kostadin 64

Kostadin 64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 505 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 08 февруари 2021 - 08:03

Много се чудех дали да пиша за случка с щъркел,точно за пера,ама то минаха повече от 40години,та няма страшно!
Бяха ми казали,че от щъркел стават много хубави пера и аз обиколих всички гнезда в село,ама дедовец!
И взех прашката,5-6 гайки 10мм и айде на канала.
Един го дебнах почти час,ама накрая изяде гайката.
Оскубах му и опашката и от нейните пера,един обущар(лека му пръст на чичо Вельо) ни направи две ракети за федербал.
До скоро стоеше една плувка забодена в гоража,ама сигурно внучето яе прибарал!!!

#24 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1063 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2021 - 08:24

Много се чудех дали да пиша за случка с щъркел,точно за пера!

Няма какво да се чудиш колега. Щъркелът сега не го закачам, щото вече не ходя на пъдпъдък, но преди години,падне ли ми не му прощавах. Той е една голяма гад,която унищожава гнездящия по земята дивеч.
  • GGen74 харесва това

#25 Kostadin 64

Kostadin 64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 505 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 08 февруари 2021 - 08:40

Кумеца ми се занимава със земеделие.Гледа 7-8 хил.декъра,та той ми каза,че видял как щъркел хваща малко зайче!
Ходели до комбайната и всичко що излезе пред хедера,бива убито!

#26 krus

krus

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 720 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2021 - 01:52

Кумеца ми се занимава със земеделие.Гледа 7-8 хил.декъра,та той ми каза,че видял как щъркел хваща малко зайче!
Ходели до комбайната и всичко що излезе пред хедера,бива убито!

Е каво толкова.Щъркела си е хищник,месояден. А ние хората какво сме та му вързвате кусур.Предвесник на пролетта,"носи" бебета,че си хапва месо да го трепем ли?

• Todir и Чавдар харесват това

#27 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 13 февруари 2021 - 04:44

Е каво толкова.Щъркела си е хищник,месояден. А ние хората какво сме та му вързвате кусур.Предвесник на пролетта,"носи" бебета,че си хапва месо да го трепем ли?

:) Точно за това става въпрос...

Природата си е природа.. Значи - всички змии и жаби са месоядни...Без изключение... 

Както и много птици...

Не знам дали имаш наблюдения, но и домашните кокошки са ужасни хищници...

Бях на гости на един приятел в Гурково, Казанлъшко... Той нещо се беше заплеснал, а гледаше зайци в едно голяма оградено пространство.. И малките мъжки начукали майките.. Когато видял какво става, вече женските бяха изкопали дупки и скрили малките там... 

Кокошките ровеха като динозаври, измъкваха малките и ги разкъсваха на парчета...

Да не говорим, как се разкъсват самите кокошки, като някоя се разкърви...

Та, така са нещата.. Едва ли щъркелите, според техния метаболизъм пасат трева....

#28 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 756 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано
  • ГрадИхтиман

Публикувано 13 февруари 2021 - 05:26

За кокошките и щъркелите е нормално да кълват месо или да ловят живинки за прехрана... он два пъти съм засичал, в Софето, гулъби да оглозгват пилешки кости. Това доста ме учуди.... Явно обърквацията е повсеместна....

#29 krus

krus

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 720 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2021 - 05:58

За кокошките и щъркелите е нормално да кълват месо или да ловят живинки за прехрана... он два пъти съм засичал, в Софето, гулъби да оглозгват пилешки кости. Това доста ме учуди.... Явно обърквацията е повсеместна....

Такова нещо при гълъбите наблюдавах в Москва. Хапвахме шишчета и едно падна на земята,за нула време гълъби се появиха и буквално го разкъсаха за секунди.До тогава не бях виждал такова нещо.

Имам пилета на вилата и съм виждал как гонят гущер и то голям и как го разкъсаха за нула време.Убиват и изяждат врабчета които кацат на храната им.Не са гладни,тъй ката са автоматично хранене и имат излишна храна винаги.

Този пост е редактиран от krus: 13 февруари 2021 - 06:03

#30 izi 1991

izi 1991

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 303 Мнения:
  • Име:Иван Иванов
  • Оръжие:ATA
  • Куче:breton-2 бр.
  • МПС:Daihatsu Terios
  • ГрадСтара Загора

Публикувано 14 февруари 2021 - 08:16

Не съм стар Софиянец. Някъде 4-ти клас се преселих  на пл."Славейков".  "Попето" не го знам, но много често ходех в ловния на "Графа"  Дори и на продавачките бях направил впечатление, че някакво лапе влиза, разглежда дълго магазина, и в редки случаи  си купува някоя и друга кукичка. А можех да стоя и цял ден, някаква магия имаше в този магазин. :256605:

Признай, харесал си каките (продавачките),  затова често си го посещавал :D . Признат грях, не е грях.e0b9c25f0077f227f060573a47ffc558.jpg

• Пенчо и GGen74 харесват това

#31 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 17 февруари 2021 - 12:37

Признай, харесал си каките (продавачките),  затова често си го посещавал :D . Признат грях, не е грях.e0b9c25f0077f227f060573a47ffc558.jpg

:) Тия каки си бяха дърти вампири...

Ако бяха добарали Пенчо - още да ходи контузен в някои части...

• izi 1991 харесва това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!