Колеги, произвеждат ли се и търгуват някъде добрите стари плувки от птичи пера ?! Пуешки, пачи и т.н.
Тук прерових орталъка в Интертнет и намерих само някакви от паун..
Публикувано 04 февруари 2021 - 06:52
Колеги, произвеждат ли се и търгуват някъде добрите стари плувки от птичи пера ?! Пуешки, пачи и т.н.
Тук прерових орталъка в Интертнет и намерих само някакви от паун..
Публикувано 04 февруари 2021 - 07:53
Произвеждат се. Но май само ги подаряват или ги дават срещу символична почерпка.
Адрес на магазина - населено място - на село, офис - при баба Пенка.
За пръстенчета използвахме системи за вливане. Сега, мисля, че има по тематичните магазини такива и с различни диаметри.
Публикувано 04 февруари 2021 - 08:10
Ако ги няма по нашите, то в Китай дал господ.
А има само паунови защото такива правят в световният завод.
Този пост е редактиран от митьо: 04 февруари 2021 - 08:11
Публикувано 04 февруари 2021 - 08:17
Произвеждат се. Но май само ги подаряват или ги дават срещу символична почерпка.
Адрес на магазина - населено място - на село, офис - при баба Пенка.
За пръстенчета използвахме системи за вливане. Сега, мисля, че има по тематичните магазини такива и с различни диаметри.
То май вече на село носим бройлери от местния супермаркет.. А напоследък - и агнета...
Поне в селата, в които ходя - нито бабички, нито пилци...
Този пост е редактиран от Чавдар: 04 февруари 2021 - 08:19
Публикувано 04 февруари 2021 - 08:24
Ами аз питам, щото не мога намеря дори суровина за направата им... На времето оскубеш някоя фитка или гъска...
Всеки си знае, ама аз от дете съм свикнал с такива плувки, като почнеш от дребни за уклей и разни пампадурки до клен и скобар..
Просто - чувствам им поведението и са ми по - сгодни..
Иначе разни модерни имам всякакви, ама не ми се ловкат...
Публикувано 04 февруари 2021 - 08:26
Навремето като деца ходехме по далекопроводите през август между селата. Търсехме убити щъркели да им вземем перата за плувки.
По време на събирането им за миграция накацваха по жиците и се случваше някои да се допрат и тогава имаше пляс и хайде за пера.
Публикувано 05 февруари 2021 - 12:18
През последните 15-17 години, съм спрял риболова в затворени водоеми(гьолове разни). Като изключение правя веднъж-два пъти годишно и то по време на забраната. Където е разрешено де! И до сега, най-много харесвам подвижна плувка тип ваглер с пауново перо! Все още имам от времето, когато ги правех, пък и с този темп на риболов негубя почти нищо. Има много вариации на плувки от различни материали, някои от които по нищо неотстъпват на "перото". Всичко е въпрос на навик, пък и трудно ще пратш "голо перо " на 40 метра!
Публикувано 05 февруари 2021 - 09:37
Можеш да си направиш и от кочан на царевица и то в най-разнообразни дължини и диаметри.Поне царевица бол.
Публикувано 05 февруари 2021 - 12:39
Публикувано 05 февруари 2021 - 03:39
Първо колиш, после скубеш....
След това с прясно кисело зеле...
Можеш и колеги да поканиш, да помогнат за усвояване на манджата...
Публикувано 05 февруари 2021 - 05:21
Хубави плувки стават от бодливо свинче...но си трябват връзки в зоопарка
Публикувано 05 февруари 2021 - 07:42
Идеални става от сламки за безалкохолно. Освен че се произвеждат в цялата цветова гама с малко търсене може да намериш и светещи. Тапички от балса но става от топола или върба. Правят се да влизат с натяг и за всеки случай капка лепило но не каноколит. Той не харесва водата..
Издържат на доста варварско отношение към удар, а и дори да се прегъне поправката с тава лесно само с пръсти. Тъй като са изключително леки носят и голямо утежняване.
Публикувано 05 февруари 2021 - 08:34
Идеални става от сламки за безалкохолно. Освен че се произвеждат в цялата цветова гама с малко търсене може да намериш и светещи. Тапички от балса но става от топола или върба. Правят се да влизат с натяг и за всеки случай капка лепило но не каноколит. Той не харесва водата..
Издържат на доста варварско отношение към удар, а и дори да се прегъне поправката с тава лесно само с пръсти. Тъй като са изключително леки носят и голямо утежняване.
Трябва да пуснеш един образователен урок, за тяхната направа.
Публикувано 05 февруари 2021 - 09:34
Можеш да си направиш и от кочан на царевица и то в най-разнообразни дължини и диаметри.Поне царевица бол.
Е, той Пенков много пъти е писал, че като няма яребица има царевица.
Ама и ловец да търси плувки от паче перо.....
Публикувано 05 февруари 2021 - 10:06
.
... Чавес , уточни за какво точно се отнася - в някои райони патка е гъска , юрдечка е патица и пр...
Този пост е редактиран от jovani62: 05 февруари 2021 - 10:54
Публикувано 06 февруари 2021 - 01:32
Трябва да пуснеш един образователен урок, за тяхната направа.
Да бе да. Такъв мързел ме е налегнал че нема на къде.
Ще трябва да изровя по кутиите и да снимам някоя останала. Минах на готови китайчета като тези. Първи линк на който попаднах.
https://aliexpress.r...000015611725888
Крайния резултат е почти 1:1 с тях.
п.п. Даже ей тези са точно като тези които ползвам.
https://aliexpress.r...1387#0#183380#0
И са от по жилава пластмаса. На времето купих два лота и до сега не съм ги свършил.
Този пост е редактиран от lov: 06 февруари 2021 - 01:45
Публикувано 08 февруари 2021 - 12:08
Е, той Пенков много пъти е писал, че като няма яребица има царевица.
Ама и ловец да търси плувки от паче перо.....
Съюзът се нарича Ловно - Рибарски... Едното не пречи на другото...
Включително съм застрелвал и риба с пушката..
Много от моите ловни другарчета активно ходят и и на риболов..
Риболовец съм, от както се помня...
Почти от 60 години..
Много хора познавам, както е видно и от форума са отгоре на всичко и гъбари...
Ето например наскубах малко морунаж тези дни на фидер...
Този пост е редактиран от Чавдар: 08 февруари 2021 - 12:09
Публикувано 08 февруари 2021 - 12:34
Съюзът се нарича Ловно - Рибарски... Едното не пречи на другото...
Точно де, помага в твоя случай. Нямах предвид да ги гърмиш рибоците с пушката, а кат бутнеш някоя патица и гъска събери пера и готово. Изработката е елементарна.
Някога имахме 30-на гъски, материал бол.
Публикувано 08 февруари 2021 - 12:56
Точно де, помага в твоя случай. Нямах предвид да ги гърмиш рибоците с пушката, а кат бутнеш някоя патица и гъска събери пера и готово. Изработката е елементарна.
Някога имахме 30-на гъски, материал бол.
Не бе - ясно, съвсем по приятелски.
Явно има някаква разлика..
Защото тук скубя някакви от пуйки, ама те такива едни плоски, дет се вика - не стават..
Може би ти като стар софиянец си спомняш на Солунска имаше един "Попето", продаваше някакви явно правени занаятчийски, но от много такива особени, цилиндрични пера..
Иначе системата за правене съм я отработил още като ученик.. Пък и жената има разни лакове...
Публикувано 08 февруари 2021 - 01:31
Може би ти като стар софиянец си спомняш на Солунска имаше един "Попето", продаваше някакви явно правени занаятчийски, но от много такива особени, цилиндрични пера..
Не съм стар Софиянец. Някъде 4-ти клас се преселих на пл."Славейков". "Попето" не го знам, но много често ходех в ловния на "Графа" Дори и на продавачките бях направил впечатление, че някакво лапе влиза, разглежда дълго магазина, и в редки случаи си купува някоя и друга кукичка. А можех да стоя и цял ден, някаква магия имаше в този магазин.
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни