Риболов на сом
Публикувано 13 ноември 2012 - 03:48
Публикувано 14 ноември 2012 - 08:15
Публикувано 30 юни 2013 - 03:45
Открих "сомския" риболов. Имах лошия късмет да ми се откачи огромна риба, колегите обаче имаха слука и успяха да извадят един "дребосък" 16кг. Като цяло рибата все още не е активна, язовирите са пълни и поне до начало на август едва ли ще има качествен риболов на сом.
DSC_0193.JPG 114,56K
1 Брой сваляния
DSC_0206.JPG 18,45K
1 Брой сваляния
DSC_0213.JPG 118,09K
1 Брой сваляния
DSC_0216.JPG 130,09K
2 Брой сваляния
- mir777, vve, Христо Христев и 5 други харесват това
Публикувано 01 юли 2013 - 02:33
Манолски,ОООООООООП! Аз знам кое е мястото и в събота мисля да ги пробвам,стига да не ми мине котка път!
- Изтрит Потребител 3 харесва това
Публикувано 01 юли 2013 - 07:32
По нашия край излизат и такива.
![]()
![]()
Сомчо си хванал русалкаааа ..
Публикувано 02 юли 2013 - 01:30
Някой ловил ли е сом по дунава на спининиг?
Публикувано 02 юли 2013 - 02:23
В тази голяма река според мен е абсурдно да се търси тази риба точно на тоя метод!Резултати на блесна,воблер или тапа съм имал на реките Осъм и Искър,но в спокойни вирове.Течението ,което има на Дунава,както и това,че сомът е дънна риба,според мен обрича спининга на неуспех.Виж щуките и расперите са друга работа,с тях по може да имаш успех.Най-сигурният начин да хванеш сом на Дунава е на кльонк,или нощно време от брега на дънна въдица на грозд дебели червеи,пиявица,рибка или попово прасе,но по втория начин по принцип се ловят по-малки екземпляри.
- valchan и JPB харесват това
Публикувано 02 юли 2013 - 02:41
В тази голяма река според мен е абсурдно да се търси тази риба точно на тоя метод!Резултати на блесна,воблер или тапа съм имал на реките Осъм и Искър,но в спокойни вирове.Течението ,което има на Дунава,както и това,че сомът е дънна риба,според мен обрича спининга на неуспех.Виж щуките и расперите са друга работа,с тях по може да имаш успех.Най-сигурният начин да хванеш сом на Дунава е на кльонк,или нощно време от брега на дънна въдица на грозд дебели червеи,пиявица,рибка или попово прасе,но по втория начин по принцип се ловят по-малки екземпляри.
Малии много професионално се изказваш бре Енев , абсолютно си прав за сома, и то не толкова голямата вода, колкото непостоянното ниво ,ту нагоре ту на долу
а ако знаеш распера как гони в момента ще полудееш.
Този пост е редактиран от Даниел Узунов: 02 юли 2013 - 02:43
Публикувано 02 юли 2013 - 02:44
Аз се мъча да ловя само на спининг.. Нещо не ми интересно по другите методи. Принципно имам няколко дебели дълбокогазещи воблери ,но нищо не съм хващал на тях..
При това променливо време и при това ниво на дунава и другите риби не са особено удобни за риболов... ама айде ,то не пречи да се пробва...
Публикувано 02 юли 2013 - 02:46
Малии много професионално се изказваш бре Енев
, абсолютно си прав за сома, и то не толкова голямата вода, колкото непостоянното ниво ,ту нагоре ту на долу
а ако знаеш распера как гони в момента ще полудееш.
Там където ходя аз,местата за риболов са доста ограничени заради високото ниво на реката..иии обикновено е голяма тарапана - мангали с дънни въдици,плувки ,местни спинингисти дето да се закотвили рано рано.... Иначе и мен ми е много тревожно заради распера..
п.п. Подозирам ,че един риболовен каяк или лодка ще ми решат проблема с местата за риболов... ама към момента нямам нито един от двата инструмента...
Този пост е редактиран от JPB: 02 юли 2013 - 02:49
Публикувано 02 юли 2013 - 02:56
Там където ходя аз,местата за риболов са доста ограничени заради високото ниво на реката..иии обикновено е голяма тарапана - мангали с дънни въдици,плувки ,местни спинингисти дето да се закотвили рано рано.... Иначе и мен ми е много тревожно заради распера..
п.п. Подозирам ,че един риболовен каяк или лодка ще ми решат проблема с местата за риболов... ама към момента нямам нито един от двата инструмента...
Правилно си се ориентирал за лодката аз от години практикувам този риболов не със собствена лодка, но с добри приятели.И пак има проблем видят ли те, че направиш място, на което храниш и не дай си боже да разберат, че имаш слука става страшно........ даже са идва ли да ме питат кога ще си тръгвам
и от там нататък може и да не хванеш ред за мястото, което ти е коствало труд и средства.
Публикувано 02 юли 2013 - 03:04
Правилно си се ориентирал за лодката
аз от години практикувам този риболов не със собствена лодка, но с добри приятели.И пак има проблем видят ли те, че направиш място, на което храниш и не дай си боже да разберат, че имаш слука става страшно........ даже са идва ли да ме питат кога ще си тръгвам
и от там нататък може и да не хванеш ред за мястото, което ти е коствало труд и средства.
Свястна лодка втора ръка е х2-3 по-скъпа от добър каяк със сонари и тн. чудеса ( пък май трябва и капитанско право за лодката ,регистрации ...)... Ще остане за другия сезон така или иначе...
Този пост е редактиран от JPB: 02 юли 2013 - 03:06
Публикувано 02 юли 2013 - 05:19
И джип и теглич и ремарке...и...и Много работи трябват!
Публикувано 02 юли 2013 - 08:58
Много хубаво бе, когато преди 20г. пролетното ниво, " удавеше " румънските рибарници за сом ......, иначе хващал съм на спининг, но това бе когато ходех ...
Публикувано 02 юли 2013 - 09:30
Много хубаво бе, когато преди 20г. пролетното ниво, " удавеше " румънските рибарници за сом ......, [color=#ff0000;]иначе хващал съм на спининг, но това бе когато ходех ...[/color]
Викаш малко като при тотото, ако пуснеш може и да спечелиш.
Публикувано 02 юли 2013 - 09:33
Викаш малко като при тотото, ако пуснеш може и да спечелиш.
Като му знаеш, що годе мястото, може и да уцелиш , пък и празно място, сомско не стой, закачиш ли титуляра, друг се намърдва там .. .Жалко, че скоро не съм излизал и всичките конци и поводш са за смяна !
Публикувано 03 юли 2013 - 09:43
Не съм чувал някой да търси преднамерено сом на спининг на Дунава.Лично аз имам няколко между 2 и 8 кг. инцидентни между распера и щуката.Незнам доколко е вярно,но няколко приятели твърдят,че е много успешно ако настояваш с голям туистер на доказани сомски места стига да си упорит.
Публикувано 03 юли 2013 - 11:20
Не съм чувал някой да търси преднамерено сом на спининг на Дунава.Лично аз имам няколко между 2 и 8 кг. инцидентни между распера и щуката.Незнам доколко е вярно,но няколко приятели твърдят,че е много успешно ако настояваш с голям туистер на доказани сомски места стига да си упорит.
Свърших с дълбоко газещите воблери. Другата седмица ги подарявам... Ще настоявам на распера,бялата риба и щуката за напред.
Публикувано 04 юли 2013 - 04:50
Вярно е,че уловът им е случаен,но само за някой места.Вземали сме на всички видове примамки и то в бързейте,там където търсим бялата риба.Преди две години едно от местата даде 7-8 риби(4-7кг.)все на воблери.На силиконите ги тръщкат в дълбоките и спокойни места,но тая техника ми е почти непозната и немога да кажа много!Добро разузнаванеи доста упорство трябва за тоя сом.Тоя сезон всички са болни по кльонка(било по-добре),но аз ще си хвърлям воблери!НА СЛУКА на всички
Публикувано 21 юли 2013 - 02:57
Реших този уикенд, да избягам сред "дивотията" на яз. А. Стамболийски....няма обвхат на телефона, няма път до там, просто се чустваш недосегаем Натоварих багажа в лодката и след 20мин. плаване, стигнах и избраното от мен място....
DSC_0241.JPG 115,23K
0 Брой сваляния
DSC_0240.JPG 162,87K
1 Брой сваляния язовира беше с рекордно високо ниво и това беше единственото подходящо място, лошото е че това място е известно с най-лошите комари на целия язовир...направо ни разкъсаха, дори и сега докато пиша се ждрапам като крастав, имам поне 45 попадения по тялото
Почти нямаше време за риболов, защото беше късно, направих един бърз завой, и айде на масата. На другата сутрин, стартирахме рано, до обяд абсолютно нищо, пуснах на ехолота "ауто режим" и вижте къде ни отведе...
DSC_0262.JPG 207,53K
1 Брой сваляния като не мога да си хвана, ще си купя...
DSC_0263.JPG 116,63K
1 Брой сваляниястудена наливна биричка, прясна пържена рибка...направо попаднахме в рая.
Ето я и стената на язовира
DSC_0261.JPG 56,19K
1 Брой сваляния
След изпиването на няколко студени бири, решихме да се повозим още малко...имахме и слука, макар и по дребни, отбелязахме резултата
DSC_0267.JPG 78,38K
1 Брой сваляния
DSC_0268.JPG 109,04K
1 Брой сваляния
DSC_0269.JPG 86,02K
0 Брой свалянияпускане на малкия "папагал"...това беше за деня, вечерта поредната доза комарска атака и айде на сутринта в цивилизацията...
- Nanski, mir777, ysen_dimitrov и 8 други харесват това
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни