Към съдържанието

Снимка

Риболов на сом

• Моля, влезте за да отговорите
52 отговора на тази тема

#21 Изтрит Потребител

Изтрит Потребител

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 364 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 03:48

http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/hi.gif

Прикачени файлове

#22 Изтрит Потребител

Изтрит Потребител

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 364 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2012 - 08:15

Върбане не съм барал нищо тук http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/hi.gif

#23 valchan

valchan

Хмммм

• Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 30 юни 2013 - 03:45

Открих "сомския" риболов. Имах лошия късмет да ми се откачи огромна риба, колегите обаче имаха слука и успяха да извадят един "дребосък" 16кг. Като цяло рибата все още не е активна, язовирите са пълни и поне до начало на август едва ли ще има качествен риболов на сом.

Прикачен файл  DSC_0193.JPG   114,56K   1 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0206.JPG   18,45K   1 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0213.JPG   118,09K   1 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0216.JPG   130,09K   2 Брой сваляния

• mir777, vve, Христо Христев и 5 други харесват това

#24 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1229 Мнения:

Публикувано 01 юли 2013 - 02:33

Манолски,ОООООООООП! :256605: Аз знам кое е мястото и в събота мисля да ги пробвам,стига да не ми мине котка път! :P

• Изтрит Потребител 3 харесва това

#25 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5455 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 01 юли 2013 - 07:32

По нашия край излизат и такива. :)  :256605:  :)

Сомчо си хванал русалкаааа .. :D

#26 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2551 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер и CZ...
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:Дачилак Дъстър

Публикувано 02 юли 2013 - 01:30

Някой ловил ли е сом по дунава на спининиг?

#27 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1229 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 02:23

В тази голяма река според мен е абсурдно да се търси тази риба точно на тоя метод!Резултати на блесна,воблер или тапа съм имал на реките Осъм и Искър,но в спокойни вирове.Течението ,което има на Дунава,както и това,че сомът е дънна риба,според мен обрича спининга на неуспех.Виж щуките и расперите са друга работа,с тях по може да имаш успех.Най-сигурният начин да хванеш сом на Дунава е на кльонк,или нощно време от брега на дънна въдица на грозд дебели червеи,пиявица,рибка или попово прасе,но по втория начин по принцип се ловят по-малки екземпляри.

• valchan и JPB харесват това

#28 Даниел Узунов

Даниел Узунов

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 687 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 02:41

В тази голяма река според мен е абсурдно да се търси тази риба точно на тоя метод!Резултати на блесна,воблер или тапа съм имал на реките Осъм и Искър,но в спокойни вирове.Течението ,което има на Дунава,както и това,че сомът е дънна риба,според мен обрича спининга на неуспех.Виж щуките и расперите са друга работа,с тях по може да имаш успех.Най-сигурният начин да хванеш сом на Дунава е на кльонк,или нощно време от брега на дънна въдица на грозд дебели червеи,пиявица,рибка или попово прасе,но по втория начин по принцип се ловят по-малки екземпляри.

Малии много професионално се изказваш бре Енев :P , абсолютно си прав  за сома, и то не толкова голямата вода, колкото непостоянното ниво ,ту нагоре ту на долу :D а ако знаеш распера как гони в момента ще полудееш. :256605:

Този пост е редактиран от Даниел Узунов: 02 юли 2013 - 02:43

#29 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2551 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 02:44

Аз се мъча да ловя само на спининг.. Нещо не ми интересно по другите методи. Принципно имам няколко дебели дълбокогазещи воблери ,но нищо не съм хващал на тях.. :)

При това променливо време и при това ниво на дунава и другите риби не са особено удобни за риболов... ама айде ,то не пречи да се пробва... 

#30 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2551 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 02:46

Малии много професионално се изказваш бре Енев :P , абсолютно си прав  за сома, и то не толкова голямата вода, колкото непостоянното ниво ,ту нагоре ту на долу :D а ако знаеш распера как гони в момента ще полудееш. :256605:

Там където ходя аз,местата за риболов са доста ограничени заради високото ниво на реката..иии обикновено е голяма тарапана - мангали с дънни въдици,плувки ,местни спинингисти дето да се закотвили рано рано.... Иначе и мен ми е много тревожно заради распера.. :)

п.п. Подозирам ,че един риболовен каяк или лодка ще ми решат проблема с местата за риболов... ама към момента нямам нито един от двата инструмента... :)

Този пост е редактиран от JPB: 02 юли 2013 - 02:49

#31 Даниел Узунов

Даниел Узунов

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 687 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 02:56

Там където ходя аз,местата за риболов са доста ограничени заради високото ниво на реката..иии обикновено е голяма тарапана - мангали с дънни въдици,плувки ,местни спинингисти дето да се закотвили рано рано.... Иначе и мен ми е много тревожно заради распера.. :)

п.п. Подозирам ,че един риболовен каяк или лодка ще ми решат проблема с местата за риболов... ама към момента нямам нито един от двата инструмента... :)

Правилно си се ориентирал за лодката :) аз от години практикувам този риболов не със собствена лодка, но с добри приятели.И пак има проблем видят ли те, че направиш място, на което храниш и не дай си боже да разберат, че имаш слука става страшно........ даже са идва ли да ме питат кога ще си тръгвам :lol2: и от там нататък може и да не хванеш ред за мястото, което ти е коствало труд и средства. :(

#32 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2551 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 03:04

Правилно си се ориентирал за лодката :) аз от години практикувам този риболов не със собствена лодка, но с добри приятели.И пак има проблем видят ли те, че направиш място, на което храниш и не дай си боже да разберат, че имаш слука става страшно........ даже са идва ли да ме питат кога ще си тръгвам :lol2: и от там нататък може и да не хванеш ред за мястото, което ти е коствало труд и средства. :(

Свястна лодка втора ръка е х2-3 по-скъпа от добър каяк със сонари и тн. чудеса ( пък май трябва и капитанско право за лодката ,регистрации ...)... Ще остане за другия сезон така или иначе...

Този пост е редактиран от JPB: 02 юли 2013 - 03:06

#33 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1229 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 05:19

И джип и теглич и ремарке...и...и :lol2: Много работи трябват!

#34 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5455 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 08:58

Много хубаво бе, когато преди 20г. пролетното ниво, " удавеше " румънските рибарници за сом ......, иначе хващал съм на спининг, но това бе когато ходех ...

#35 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3668 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 02 юли 2013 - 09:30

Много хубаво бе, когато преди 20г. пролетното ниво, " удавеше " румънските рибарници за сом ......, [color=#ff0000;]иначе хващал съм на спининг, но това бе когато ходех ...[/color]

Викаш малко като при тотото, ако пуснеш може и да спечелиш. :D

#36 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5455 Мнения:

Публикувано 02 юли 2013 - 09:33

Викаш малко като при тотото, ако пуснеш може и да спечелиш. :D

Като му знаеш, що годе мястото, може и да уцелиш :D , пък и празно място, сомско не стой, закачиш ли титуляра, друг се намърдва там .. .Жалко, че скоро не съм излизал и всичките конци и поводш са за смяна !

#37 Райчо Цачев

Райчо Цачев

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 4 Мнения:
  • Име:Райчо
  • Оръжие:Иж 12,Иж18 ,Тикка в 223 rem и Бърно 1
  • Куче:курцхаар
  • ГрадРусе

Публикувано 03 юли 2013 - 09:43

Не съм чувал някой да търси преднамерено сом на спининг на Дунава.Лично аз имам няколко между 2 и 8 кг. инцидентни между распера и щуката.Незнам доколко е вярно,но няколко  приятели твърдят,че е много успешно ако настояваш с голям туистер на доказани сомски места стига да си упорит.

#38 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2551 Мнения:

Публикувано 03 юли 2013 - 11:20

Не съм чувал някой да търси преднамерено сом на спининг на Дунава.Лично аз имам няколко между 2 и 8 кг. инцидентни между распера и щуката.Незнам доколко е вярно,но няколко  приятели твърдят,че е много успешно ако настояваш с голям туистер на доказани сомски места стига да си упорит.

Свърших с дълбоко газещите воблери. Другата седмица ги подарявам... :) Ще настоявам на распера,бялата риба и щуката за напред.

#39 Bat Geca Loveca

Bat Geca Loveca

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 394 Мнения:
  • Име:Георги
  • Оръжие:иж 18мн 223 - иж26- тика Т3х-варминт
  • Куче:дратхаар
  • МПС:на скрап
  • ГрадСилистра

Публикувано 04 юли 2013 - 04:50

Вярно е,че уловът им е случаен,но само за някой места.Вземали сме на всички видове примамки и то в бързейте,там където търсим бялата риба.Преди две години едно от местата даде 7-8 риби(4-7кг.)все на воблери.На силиконите ги тръщкат в дълбоките и спокойни места,но тая техника ми е почти непозната и немога да кажа много!Добро разузнаванеи доста упорство трябва за тоя сом.Тоя сезон всички са болни по кльонка(било по-добре),но аз ще си хвърлям воблери!НА СЛУКА на всички

#40 valchan

valchan

Хмммм

• Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 21 юли 2013 - 02:57

Реших този уикенд, да избягам сред "дивотията" на яз. А. Стамболийски....няма обвхат на телефона, няма път до там, просто се чустваш недосегаем :D Натоварих багажа в лодката и след 20мин. плаване, стигнах и избраното от мен място....

Прикачен файл  DSC_0241.JPG   115,23K   0 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0240.JPG   162,87K   1 Брой сваляния язовира беше с рекордно високо ниво и това беше единственото подходящо място, лошото е че това място е известно с най-лошите комари на целия язовир...направо ни разкъсаха, дори и сега докато пиша се ждрапам като крастав, имам поне 45 попадения по тялото :( Почти нямаше време за риболов, защото беше късно, направих един бърз завой, и айде на масата. На другата сутрин, стартирахме рано, до обяд абсолютно нищо, пуснах на ехолота "ауто режим" и вижте къде ни отведе... ;) Прикачен файл  DSC_0262.JPG   207,53K   1 Брой сваляния като не мога да си хвана, ще си купя...Прикачен файл  DSC_0263.JPG   116,63K   1 Брой сваляниястудена наливна биричка, прясна пържена рибка...направо попаднахме в рая.

Ето я и стената на язовираПрикачен файл  DSC_0261.JPG   56,19K   1 Брой сваляния

След изпиването на няколко студени бири, решихме да се повозим още малко...имахме и слука, макар и по дребни, отбелязахме резултатаПрикачен файл  DSC_0267.JPG   78,38K   1 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0268.JPG   109,04K   1 Брой свалянияПрикачен файл  DSC_0269.JPG   86,02K   0 Брой свалянияпускане на малкия "папагал"...това беше за деня, вечерта поредната доза комарска атака и айде на сутринта в цивилизацията... :)

• Nanski, mir777, ysen_dimitrov и 8 други харесват това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!