Колеги, някой ползвал ли е? Има ли възможност за приготовление в домашни условия на такива? Доколкото съм чувал свободната продажба за физически лица в България е забранена.

Сигнални ракети 12 кал.
Публикувано 03 януари 2021 - 06:38
- Kostadin 64 харесва това
Публикувано 03 януари 2021 - 07:31
http://shop.oragie.c...products_id=543
https://lovnipushki....keti-3-tsvyata/
https://gunshop.vert...search?manuf=12
Този пост е редактиран от snuri: 03 януари 2021 - 07:35
Публикувано 03 януари 2021 - 07:51
Много е лесно така.... ...
Публикувано 03 януари 2021 - 08:43
Тези 26 мм. от втория линк малко ще е трудно да ги вкарам в патронника на ловната, а тези 15 милиметровите съм ги гледал, но не зная как се процедира с тях.
Публикувано 04 януари 2021 - 11:49
Аз съм имал от първите, при това купешки патрони 12 кал. без снаряд, само барут и тапа. Кечяната тапа е разпробита и ракетата е поставена в нея със запалимото вещество към барута. Без съчми не палеха. Със съчми половината.
Наслука!
Публикувано 04 януари 2021 - 01:46
Ако някой се заиграва да самоснаредява да се знае че се ползва единствено и само чер барут.
Публикувано 04 януари 2021 - 03:01
По едно време си имаше такива патрони фабрични 12 калибър Вече не помня какъв цвят бяха но се стреляха без проблем с чучура
Публикувано 04 януари 2021 - 03:07
.
Ако някой се заиграва да самоснаредява да се знае че се ползва единствено и само чер барут.
.
.... Ше извиняваш , ама става и Сокол - 1 грам. Правил съм с такива *ракетки* за газеняк като тия от линковете..
Ако автора на темата има такъми.... и реши да прави самоделки - да ми пише на лични.
п.с. Все пак за мен е неуважение и издевателство спрямо ловното оръжие , да се стрелят ракети , при положение че един газеняк струва педесетина лв.
Този пост е редактиран от jovani62: 04 януари 2021 - 03:11
Публикувано 04 януари 2021 - 03:15
..
.... Те , тва е мн. по яко.....
- Жоро Данаилов харесва това
Публикувано 04 януари 2021 - 05:34
.
.
.... Ше извиняваш , ама става и Сокол - 1 грам. Правил съм с такива *ракетки* за газеняк като тия от линковете..
Ако автора на темата има такъми.... и реши да прави самоделки - да ми пише на лични.
п.с. Все пак за мен е неуважение и издевателство спрямо ловното оръжие , да се стрелят ракети , при положение че един газеняк струва педесетина лв.
Само че с дъртия Сокол дето и поотлежал та пали взривно и без товар. Ти поне се сещаш за какво ти говоря ама начинаещите току виж са стопили някое цев.
Та по добре да си знаят и да бе правят бели.
п.п. А иначе с тези гърмящите съм си правил ташаци с един колега дето като иде гонач и не можеш да му чуеш гласеца. Ако върне нещо да е през него че да може да стреля. Познай къде точно гърмяха.
Публикувано 05 януари 2021 - 08:22
Абе не знам, ама след такива патрони кюнеца на пушката става черен, все едно си горил български брикети..
Почва се едно търкане...
Публикувано 05 януари 2021 - 05:40
Пускаш за последно 10 по 2-3 патрона с тапа и търкането намалява.
Публикувано 06 януари 2021 - 06:25
Абе не знам, ама след такива патрони кюнеца на пушката става черен, все едно си горил български брикети..
Почва се едно търкане...
Ама да си чувал че точно от черния барут после нямаш никакви проблеми с корозия в цевта. Иначе нагара си го има но не е фатален иска се търкане.
Не моя да разбера що все мрънкате че трябвало да се чисти и лъска. На добрия начин е кат митьо вика. Пушка се чисти със стрелба. Кво им се разправяте сякаш сте на строеви преглед в казармата и старшината ще минава на проверка.
- pile харесва това
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни