Към съдържанието

Снимка

Ежегодно подновяване да документите за ловуване

Проблеми

• Моля, влезте за да отговорите
44 отговора на тази тема

#1 jaba

jaba

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 17 Мнения:
  • Име:Фоти
  • Оръжие:mp153
  • Куче:-
  • МПС:-
  • ГрадСофия

Публикувано 16 декември 2020 - 05:27

Позволявам си на във втори форум да повдигна проблема:

Искам да благодаря на Държавно горско стопанство София. Щях да подам жалба, но на техния сайт се приемат сигнали само за корупция. Е, не става въпрос за корупция. Та, благодарността ми е за това, че днес висях 2(два ) часа за да си заверя ловния билет. Станах свидетел на чудна картинка. Достолепни ловци, някои в напреднала възраст и млади мъже, мъже на средна възраст излезли от работа и всичките толкова страшни и въоръжени(оставили пушките при булките), наредени , като лястовици на жица и чакат...Чакат горките, една служителка да ги обслужи, пък тя има и обедна почивка, пък някой донесъл 10-15 карти на дружинката за презаверяване и си е.... м....... Та, питам "много уважаемото" ДГС София: а бе, инженери-лесовъди, живеейки в 21 век не можа ли да ви роди главата нещо по така. Технически решения има бол, човешки, когато хората излизат в обедната си почивка да презаверят билетите, поне едно. Ние даваме нашите пари. Кой от вас не си е на мястото???

• n960, Skitnik, krus и още 1 харесват това

#2 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:
  • МПС:Нисан

Публикувано 16 декември 2020 - 06:37

Всички са си по местата колега.Уцелил си момента в който по график дружините си презаверяват документите.Аз като отърва влака и тръгна сам да си ги презаверявам,винаги отивам в първите работни дни след новогодишните празници.Ако не са сладките приказки в ловното и горското,цялата процедура няма ми отнеме повече от час.Ма понеже обичам лакърдиите,няма как дан направим разбор кой как е изкарал празниците и какво му е донесъл дядо Коледа,работа дето е за час,аз я свършвам за три:)
  • ДБД харесва това

#3 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 16 декември 2020 - 09:30

Искам да благодаря на Държавно горско стопанство София. Щях да подам жалба, но на техния сайт се приемат сигнали само за корупция. Е, не става въпрос за корупция. Та, благодарността ми е за това, че днес висях 2(два ) часа за да си заверя ловния билет. Станах свидетел на чудна картинка. Достолепни ловци, някои в напреднала възраст и млади мъже, мъже на средна възраст излезли от работа и всичките толкова страшни и въоръжени(оставили пушките при булките), наредени , като лястовици на жица и чакат...Чакат горките, една служителка да ги обслужи, пък тя има и обедна почивка, пък някой донесъл 10-15 карти на дружинката за презаверяване и си е.... м....... Та, питам "много уважаемото" ДГС София: а бе, инженери-лесовъди, живеейки в 21 век не можа ли да ви роди главата нещо по така. Технически решения има бол, човешки, когато хората излизат в обедната си почивка да презаверят билетите, поне едно. Ние даваме нашите пари. Кой от вас не си е на мястото???

Там са още в 19 век . Всичко минава онлайн , даже в КОС може да подаваш искания онлайн и нужните документи по куриер  , а там са оставили една кака да се трътлези сама за сумати дружинки . Па и тя ич зор си не дава горката  ...и те така . Какво пречи да си платиш таксата по банков път и вместо отживелия стикер , да ти дадат индивидуален код , че си си платил . Аз там ходя януари ....и гледам да не и уцеля обедната почивка :) .

Този пост е редактиран от damian1: 16 декември 2020 - 09:32

#4 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1136 Мнения:

Публикувано 16 декември 2020 - 10:23

Аз там ходя януари ....и гледам да не и уцеля обедната почивка :) .

Преди сигурно 8 години и аз ходех на Аксаков 14, докато не разбрах, че и в местното горско където ловувам мога да платя. За толкова години бях единствения, няма опашка. 

Цитирах теб, но при вас май нямате друг избор. :256605:

Този пост е редактиран от Пенчо: 16 декември 2020 - 10:36

#5 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5864 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 16 декември 2020 - 10:52

:) В горското София има някои много иновационни идеи.. Там, до комплекса "Кристал"...

Стаята за заверка, при една свирепа буля няма асансьор.. А е на последния етаж.. Седмият мисля....При гълъбите....

Естествено, директоро е на първия...

От повече от 35 години по това време наблюдавам качване нагоре и обратно спускане на колеги, които пухтят като локомотиви.. Пък и както се знае - на чиновниците не трябва да се разваля рахатлъка... И по някога се налага чакане, по доста време...

Но понеже там се работи с химикалка - ще чакаш !! Така са ни навикнали....

Нищо ново....

Този пост е редактиран от Чавдар: 16 декември 2020 - 11:03

#6 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 16 декември 2020 - 10:53

ти да имаш обедна почивка,а служителката да няма?

Декември месец е така.Ако не искаш да висиш в обедната си почивка в горското,като ви събират билетите ги даваш на председателя и той ги заверява всчиките.

Другия вариант е да си там между 26.12-30.12 или след нова година когато няма хора..то пък с твоя късмет ще има 50-100 души като тебе и пак ще чакаш :D няма угодия

#7 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 16 декември 2020 - 11:03

Преди сигурно 8 години и аз ходех на Аксаков 14, докато не разбрах, че и в местното горско където ловувам мога да платя. За толкова години бях единствения, няма опашка. 

Цитирах теб, но при вас май нямате друг избор. :256605:

Нямаме ....феодална работа :D :256605:

• Пенчо харесва това

#8 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1136 Мнения:

Публикувано 16 декември 2020 - 11:19

ти да имаш обедна почивка,а служителката да няма?

Декември месец е така.Ако не искаш да висиш в обедната си почивка в горското,като ви събират билетите ги даваш на председателя и той ги заверява всчиките.

Другия вариант е да си там между 26.12-30.12 или след нова година когато няма хора..то пък с твоя късмет ще има 50-100 души като тебе и пак ще чакаш :D няма угодия

Така наречената обедна почивка, която ако я има, не трябва да е по-малко от 30 минути, не е за сметка на работното време. Т.е, ако ползваш един час почивка, сумарно работното ти време става  общо за деня 9 часа. Виж работното време на горското, пълно нарушение на кодекса на труда.

Така знам, не мисля че бъркам. За физиологичните, дето ги ползват за по кафе не коментирам. :256605:

Този пост е редактиран от Пенчо: 16 декември 2020 - 11:21

#9 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 16 декември 2020 - 11:29

Така наречената обедна почивка, която ако я има, не трябва да е по-малко от 30 минути, не е за сметка на работното време. Т.е, ако ползваш един час почивка, сумарно работното ти време става  общо за деня 9 часа. Виж работното време на горското, пълно нарушение на кодекса на труда.

Така знам, не мисля че бъркам. За физиологичните, дето ги ползват за по кафе не коментирам. :256605:

8 часов работен ден 40 на седмица като в 10 и 15 часа за кафе и чай

08.00 – 12.00
13.00 – 17.00

• Пенчо харесва това

#10 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5518 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 16 декември 2020 - 11:30

Баси ..., само ние ли нямаме грижи на тая тема ..... За един ден, председателя, " оправя " цялта дружина, барабар с още десет като него, щото толкова са в нашата община ... .... Цялата ми разправия е да си дам билета, членската карата и парите, и после да си ги получа заверени за новата календарна година .... 

Този пост е редактиран от ДБД: 16 декември 2020 - 11:31

• Skitnik, pile, Никълъс и още 1 харесват това

#11 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1136 Мнения:

Публикувано 16 декември 2020 - 11:52

8 часов работен ден 40 на седмица като в 10 и 15 часа за кафе и чай

08.00 – 12.00
13.00 – 17.00

Нещо не догледах времето, сори :256605:

#12 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 344 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 17 декември 2020 - 12:48

Е колко па да е сложно да се пуснат онлайн плащания в една система? Упс - грешка - тогава няма да може да се краде да го ева. Сега ти дават някакво хвърчащо листче даже и без печат, па трее да ходиш първо зад Славейков за членския внос, па после трябва и до кристал за билета, абе убава работа ма българска. Що трее да е просто и удобно на потребителя, като може да е сложно и в г"зъ....

П.С. Нововъведението със самоделната "фурнаджийска лопата" направо ми обра точките:)

Този пост е редактиран от 2cv: 17 декември 2020 - 12:54

#13 Todir

Todir

Начинаещ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1041 Мнения:
  • Име:Тодор
  • МПС:ФорТ МавериГ
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2020 - 12:44

:) В горското София има някои много иновационни идеи.. Там, до комплекса "Кристал"...
Стаята за заверка, при една свирепа буля няма асансьор.. А е на последния етаж.. Седмият мисля....При гълъбите....
Естествено, директоро е на първия...
От повече от 35 години по това време наблюдавам качване нагоре и обратно спускане на колеги, които пухтят като локомотиви.. Пък и както се знае - на чиновниците не трябва да се разваля рахатлъка... И по някога се налага чакане, по доста време...
Но понеже там се работи с химикалка - ще чакаш !! Така са ни навикнали....
Нищо ново....

Аве пенсионери шкембелии, кат не можете да качите 5 етажа пеша си стойте в къщи до печката :D Още малко ще се оплачете, че няма парно на стълбите. От джипа на пусията, от пусията на джипа и от джипа на масата... А едно време като немаше джипове и асансьори...
Това е годишната атестация по физическа подготовка и психическа устойчивост.
Пс: това е сарказъм ако има неразбрали.
  • emil5koff харесва това

#14 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 804 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано
  • ГрадИхтиман

Публикувано 17 декември 2020 - 01:37

А всичко може да се реши с купуването на гербова марка от съседната будка....

До горните етажи ще се катерят колегите без място за лепене на билета - за нов билет.

• Чавдар харесва това

#15 choko

choko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 481 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ИЖ 27,БЕНЕЛИ АРГО 30,06,РЕМИНГТОН 700 SPS 243 WIN
  • Куче:БРЕТОН
  • МПС:ВИТАРА
  • ГрадПЕРНИК

Публикувано 17 декември 2020 - 01:56

Най-вероятно задръстването е заради ковида.При нас има указания само председателите да събират билетите на цялата група и да ги заверяват,за да няма струпване на хора.
  • Skitnik харесва това

#16 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 17 декември 2020 - 03:58

А всичко може да се реши с купуването на гербова марка от съседната будка....

До горните етажи ще се катерят колегите без място за лепене на билета - за нов билет.

няма как да стане това което искаш..то да не е писмо плюмчиш лепиш и гърмиш

Най-вероятно задръстването е заради ковида.При нас има указания само председателите да събират билетите на цялата група и да ги заверяват,за да няма струпване на хора.

Ковида не е виновен..стига с този ковид за щяло нещяло ковид.

От ловното се пуска списък с дати за всяка една дружинка и избраните хора събират и носят билетите на всички.НО има такива които са от друг град които не могат или не искат да си дадат билетите и отиват самоинициативно в ловното за заверка и става си е**** мамата.

Имаше апел от ловното че може да се пращат и с куриери ловните билети(дори препоръчително).

Има си организация и който неможе да я спазва ще си чака по опашки...

• pile харесва това

#17 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 344 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 17 декември 2020 - 06:16

няма как да стане това което искаш..то да не е писмо плюмчиш лепиш и гърмиш

Ковида не е виновен..стига с този ковид за щяло нещяло ковид.

От ловното се пуска списък с дати за всяка една дружинка и избраните хора събират и носят билетите на всички.НО има такива които са от друг град които не могат или не искат да си дадат билетите и отиват самоинициативно в ловното за заверка и става си е**** мамата.

Имаше апел от ловното че може да се пращат и с куриери ловните билети(дори препоръчително).

Има си организация и който неможе да я спазва ще си чака по опашки...

Нашата дружинка по документи е над 100 човека. На лов се събираме 15 до 25 човека пряко сили. А сега кажи как да се съберат билетите на всички, за да се занесат.  И докога ще трябва ние "клиентите", които имаме право да си дадем парите в удобно за чиновника място и време, да сме все от еваната страна. Боли ме шмайзера на кой етаж трябва да ида - ако това ми е проблем какво ще правя в гората тогава? Толкова ли е сложно да влезнат в 21век? Една система с база данни и билетите да станат пластики с чип(това последното си е жива мечта) като в повечето нормални държави - плащаш онлайн и нямаш ядове, или плащаш в който и да е клон на горското. Мен ми е зор, че трябва да се разправям с началника, да се разбирам с колегите, да изгубя 1-2-3часа, за да придобия привилегията да ми вземат парите. И докога ще живеем в тази държава с идеята, че за да ни е лесен живота трябва да улесняваме живота на чиновниците? Нали те точно затова са назначени и им плащаме заплатите - да ни е лесно на нас. От 85г. съм почнал да вися по  опашки за да си плащам риболовния билет - сега в 2020 - пак същото!!! Каква организация, какви 5 лв?

• пламенчо харесва това

#18 Todir

Todir

Начинаещ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1041 Мнения:
  • Име:Тодор
  • МПС:ФорТ МавериГ
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2020 - 06:40

Не забравяйте, че сдруженията са частни а не държавни учреждения. Упражнете си контрола... Ако дядките ви позволят де...

#19 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 804 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано
  • ГрадИхтиман

Публикувано 17 декември 2020 - 07:06

Нашата дружинка по документи е над 100 човека. На лов се събираме 15 до 25 човека пряко сили. А сега кажи как да се съберат билетите на всички, за да се занесат.  И докога ще трябва ние "клиентите", които имаме право да си дадем парите в удобно за чиновника място и време, да сме все от еваната страна. Боли ме шмайзера на кой етаж трябва да ида - ако това ми е проблем какво ще правя в гората тогава? Толкова ли е сложно да влезнат в 21век? Една система с база данни и билетите да станат пластики с чип(това последното си е жива мечта) като в повечето нормални държави - плащаш онлайн и нямаш ядове, или плащаш в който и да е клон на горското. Мен ми е зор, че трябва да се разправям с началника, да се разбирам с колегите, да изгубя 1-2-3часа, за да придобия привилегията да ми вземат парите. И докога ще живеем в тази държава с идеята, че за да ни е лесен живота трябва да улесняваме живота на чиновниците? Нали те точно затова са назначени и им плащаме заплатите - да ни е лесно на нас. От 85г. съм почнал да вися по  опашки за да си плащам риболовния билет - сега в 2020 - пак същото!!! Каква организация, какви 5 лв?

Не му се връзвай! Колегата си живее в XIX, преко сили първото десетилетие на XX век!

В нормалните държави билета/лиценза за лов за годината се взима от бензиностанция.

Тука ще търпим хомота на чиновника още век-два. Докато болшинсвото българи са с овчи душици, все ще е така!

#20 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 17 декември 2020 - 08:34

Не му се връзвай! Колегата си живее в XIX, преко сили първото десетилетие на XX век!

В нормалните държави билета/лиценза за лов за годината се взима от бензиностанция.

Тука ще търпим хомота на чиновника още век-два. Докато болшинсвото българи са с овчи душици, все ще е така!

аз съм по-млад от теб и отдавна си живея в новото хилядолетие..ти си свикнал с тази система.

Разбирам те че искаш да ти платиш билета в някоя бензиостанция и да си обикаляш където ти падне и да ловуваш..

добре де аз на какъв език ти пиша че не ме разбираш?Това е системата в бг!И аз искам доста неща ама няма.

Всеки един ловец си знае че декември се заверяват билетите или дават белета на председателя за заверка или сами.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!