Към съдържанието

Снимка

Риболов на платени водоеми.

• Моля, влезте за да отговорите
23 отговора на тази тема

#1 K-100

K-100

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 14 Мнения:
  • Име:Красимир
  • Оръжие:Иж12 ЧЗ-12
  • ГрадРусе

Публикувано 30 юни 2020 - 03:03

Пускам темата за да добием представа за платения риболов т.е. какво получаваме срещу парите си. 

Пишете за таксите,условията и какви риби предлага съответния водоем.

Аз самия рядко ходя на платено,но ми се иска ако отида някъде да имам някаква пред.

информация. А пък може да се направи и анкета за най-добър  платен водоем.

Вчера 29.06. ходих на водоема в с.Красен Русенско-бившите рибарници.За 5 лв.на калпак получавате......

1.Трева до колене.

2.Разхвърляни боклуци от предишните колеги,като наследство.

3.Стръмни брегове с 3-4 удобни места за настаняване.

4.Никакви заслони за сянка или други някакви удобства.

5.Дървен понтон по който е рисково да се стъпва.

До обяд улових 5 таранки,но явно не им разбирам ,защото според арендатора има шарани по 4-5 кг. и сомове по 10кг. Измерена от мен дълбочина около 1.5 м.

До рибарника има около километър чер път по който ,ако е сухо може да се стигне с кола,но завали ли само с 4х4.

Това са ми впечатленията от първото ми ходене.

• Skitnik харесва това

#2 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5455 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 30 юни 2020 - 06:28

Пускам темата за да добием представа за платения риболов т.е. какво получаваме срещу парите си. 

Аз самия рядко ходя на платено,но ми се иска ако отида някъде да имам някаква пред.

Вчера 29.06. ходих на водоема в с.Красен Русенско-бившите рибарници.За 5 лв.на калпак получавате......

1.Трева до колене.

До обяд улових 5 таранки,но явно не им разбирам ,защото според арендатора има шарани по 4-5 кг. и сомове по 10кг. Измерена от мен дълбочина около 1.5 м.

До рибарника има около километър чер път по който ,ако е сухо може да се стигне с кола,но завали ли само с 4х4.

Тук се подвизават колеги авджийстващи по него край, та могат да споделят за какви жеби иде реч .... 

#3 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:
  • МПС:Нисан

Публикувано 30 юни 2020 - 07:54

1.Трева до колене.

Единствения платен водоем на който ходя докато Дунав е мътен или голям,е Текето/Николово/Удобен за риболов,като случиш ден,може да фанеш много и почти всякаква риба,ама ако не случиш...ще се радваш и на попчетата:)
3 лв.на пръчка,трябва и билет да имаш освен това.Тия от ИАРА редовно минават на проверка.

#4 Skitnik

Skitnik

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 409 Мнения:

Публикувано 30 юни 2020 - 08:05

Единствения платен водоем на който ходя докато Дунав е мътен или голям,е Текето/Николово/Удобен за риболов,като случиш ден,може да фанеш много и почти всякаква риба,ама ако не случиш...ще се радваш и на попчетата :)
3 лв.на пръчка,трябва и билет да имаш освен това.Тия от ИАРА редовно минават на проверка.

Въпрос:За Платени язовирчета,трябвалите риболовен билет?

#5 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5455 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 30 юни 2020 - 08:10

Въпрос:За Платени язовирчета,трябвалите риболовен билет?

Раздел III.
Любителски риболов

blaws1.gifblaws2.gifblaws3.gifblaws4.gif

Чл. 22. (1) (Доп. - ДВ, бр. 55 от 2018 г.) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават валиден билет за любителски риболов.

• Sandanski харесва това

#6 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 30 юни 2020 - 08:11

[quote name="Skitnik" post="240913" timestamp="1593540300"]Въпрос:За Платени язовирчета,трябвалите риболовен билет?[/quote
Хубаво натъртваш на "Платени" ма платени неплатени,билет трябва да имаш,иначе го отнасяш!А защо е така,ако се понапънеш малко,ще можеш и сам да се сетиш.

#7 K-100

K-100

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 14 Мнения:
  • Име:Красимир
  • Оръжие:Иж12 ЧЗ-12
  • ГрадРусе

Публикувано 30 юни 2020 - 09:30

И аз чувам добри      отзиви за Текето,обаче било като на панаир.

Бъзънския водоем е забранен за риболов,не знам докога.

#8 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 689 Мнения:

Публикувано 30 юни 2020 - 11:14

[quote name="Skitnik" post="240913" timestamp="1593540300"]Въпрос:За Платени язовирчета,трябвалите риболовен билет?[/quote
Хубаво натъртваш на "Платени" ма платени неплатени,билет трябва да имаш,иначе го отнасяш!А защо е така,ако се понапънеш малко,ще можеш и сам да се сетиш.

искаш да кажеш че трябва да плащаш 2 пъти за едно и също нещо на 2ма?

Аз отивам само на платени и до сега не съм чул такова нещо...

#9 rikitikitavi

rikitikitavi

Ловец

• Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Мнения:
  • Име:николай
  • Оръжие:toz 34 12х70, tula 16х70, super nova 12x89,bergara 308w
  • Куче:засега само в мечти
  • МПС:галоперченце
  • ГрадВарна

Публикувано 30 юни 2020 - 11:18

Варна и околноста
Няма платено да кълве каквото и да е над 30грама и да можеш да вземеш риба няма.
На тръстиково има шаран на хвани и пусни. Още два такива язовира има. Добре поне е морето

#10 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 07:29

искаш да кажеш че трябва да плащаш 2 пъти за едно и също нещо на 2ма?
Аз отивам само на платени и до сега не съм чул такова нещо...

Ами извадил си късмет,или пък арендатора е биз бизе с контролните органи:)Иначе обяснението което ми даде човек,който е запознат с тия неща е доста дълго и свързано със законите за държавната собственост.Накратко:Арендатора взема и ползва държавен водоем,в който единственото негово нещо,са рибата,някоя каравана или фургон,и инструментите свързани с изваждането на рибата.И така,ти отиваш на платен риболов,обаче на държавен водоем,който е отдаден под аренда,и на който действат законите на РБ,следователно трябва да притежаваме документ за любителски риболов.Това,че арендатора е решил да те пусне там срещу заплащане,не отменя това,което е публикувал по-горе колегата ДБД.Язовира за който пък аз споменавам,се стопанисва и поддържа от община Русе.Според обясненията на техен служител,тая такса се събира за поддръжка на язовира и за закупуването на зарибителен материал.

#11 Skitnik

Skitnik

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 409 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 08:16

Добре, този казус го решихме. Другия въпрос е: Билта има 25 реда за 25 излета, какво правим като редовете свършват, а годината не? Слушал съм от колеги: попълваш избирателно, и се правиш на луд-забравил, ако те проверят, а не си попълнил излета!

#12 Todir

Todir

Начинаещ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1010 Мнения:
  • Име:Тодор
  • МПС:ФорТ МавериГ
  • ГрадСофия

Публикувано 01 юли 2020 - 09:16

Аз никога през живота ми не съм попълвал излета и не е имало проблем. Това е "леко" безсмислено при положение, че никой не ти прибира стария билет като изтече и съответно тия данни не се обработват по никакъв начин.

• Sandanski харесва това

#13 Kostadin 64

Kostadin 64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 505 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 01 юли 2020 - 10:31

Да,ама има запетайкаджии дето се заяждат.
Едно комшийче се оплака,че му се зъбели,че не е писал излета,та и в раницата му ровели.

#14 Щирлиц

Щирлиц

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 973 Мнения:
  • Име:Николай Иванов
  • Оръжие:Tikka (308 & 223 & 243 & 22 LR) ИЖ-54 , Winchester SX2
  • Куче:Ваймаранер
  • МПС:TLC
  • Градградът на липите

Публикувано 01 юли 2020 - 01:11

https://www.google.c...пишеш , бришеш

• Kostadin 64 харесва това

#15 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 689 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 01:42

Ами извадил си късмет,или пък арендатора е биз бизе с контролните органи :)Иначе обяснението което ми даде човек,който е запознат с тия неща е доста дълго и свързано със законите за държавната собственост.Накратко:Арендатора взема и ползва държавен водоем,в който единственото негово нещо,са рибата,някоя каравана или фургон,и инструментите свързани с изваждането на рибата.И така,ти отиваш на платен риболов,обаче на държавен водоем,който е отдаден под аренда,и на който действат законите на РБ,следователно трябва да притежаваме документ за любителски риболов.Това,че арендатора е решил да те пусне там срещу заплащане,не отменя това,което е публикувал по-горе колегата ДБД.Язовира за който пък аз споменавам,се стопанисва и поддържа от община Русе.Според обясненията на техен служител,тая такса се събира за поддръжка на язовира и за закупуването на зарибителен материал.

и за кое трябва да имам билет?

Рибата е на арендатора,за язовира плаща наем.Държавата не се грижи за нищо в този язовир

Има арендовани язовири където само "избрани" отиват.Това че имаш билет няма никакво значение

Аз за толкова години на арендован язовир проверки не съм виждал

• пламенчо харесва това

#16 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 01:46

Аз никога през живота ми не съм попълвал излета и не е имало проблем. Това е "леко" безсмислено при положение, че никой не ти прибира стария билет като изтече и съответно тия данни не се обработват по никакъв начин.

Аз също никога нищо не пиша и не мисля и да пиша:)Па и по дунава като тръгна на разузнаване,не съм забелязвал някой да си вади билета и да пише,първата работа на някой новодошъл е,да си разпъне столчето и масичката,въдиците после се оправят и замятат.То и аз така правя де:)

#17 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 01:54

Рибата е на арендатора,за язовира плаща наем.Държавата не се грижи за нищо в този язовир
Има арендовани язовири където само "избрани" отиват.Това че имаш билет няма никакво значение

Колега!Язе съм малък,късоглед съм и пея в хора,та въобще не ми се занимава с обичайните за форума задочни обяснения и спорове.Като интересува,иди и питай тоя,де го е измислил това,той със сигурност ще знае:):)
  • snuri харесва това

#18 Skitnik

Skitnik

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 409 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 02:59

Ами то излиза като лова, ако си на платен лов, ти трябва ловен билет. Аз си го обяснявам, че е заради оръжието, ама за рибата! Ще взема да спра на Суходолския гьол да питам, когато имам път от там.

#19 пламенчо

пламенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 391 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 03:59

Имам петима приятели, които стопанисват язовири повече от 10 години. Всичките ги използват за развъждане на риба, а 1 и за поливане на земеделски земи.

Никой никога нито веднъж не е казал, че някой е дошъл на проверка дали се лови риба и дали рибарите са с билети. Рибата си е тяхна лична собственост и си я ползват както желаят. Аз го приемам все едно си наел общински обор и някой да ти казва кога да колиш агнетата...

Поздрав!

Този пост е редактиран от пламенчо: 01 юли 2020 - 04:02

• snuri харесва това

#20 пламенчо

пламенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 391 Мнения:

Публикувано 01 юли 2020 - 04:00

Стана дубъл...

Този пост е редактиран от пламенчо: 01 юли 2020 - 04:01