Към съдържанието


Снимка

Идва Гергьовден


  • Моля, влезте за да отговорите
27 отговора на тази тема

#21 Djaic

Djaic

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1876 Мнения:
  • Оръжие:Колкото - толкова: g. 12, 20, 30-06
  • Куче:Женски Пойнтер
  • МПС:TLC 120, къса база
  • ГрадСердика

Публикувано 07 май 2020 - 12:10

Честит ти празник Жоро 

За малко да е на патерица :D  :256605:

Благодаря Искрене, да сме живи и здрави! Поздравленията са си поздравления, ако ще на патерица, ако ще на гьостерица.  :256605:



#22 izi 1991

izi 1991

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 108 Мнения:
  • Име:Ivan Ivanov
  • Оръжие:ATA
  • Куче:breton
  • МПС:Daihatsu Terios
  • ГрадStara Zagora

Публикувано 11 май 2020 - 07:50

Привет.

Малко със закъснение споделям изявите си по приготвянето на агнешкото, но преди всичко да благодаря на Чавдар за рецептата.

Самата рецепта претърпя леки корекции. Първо поради липса на заложените в рецептата консумативи, които констатирах в последния момент, се наложи да прибегна до гювеча. Второ добавих прясно набрана самардала. Друга изненада дойде от печката. Сложих я на 150 градуса ама нейсе явно са 110-120 и така 4,30 ч. После повиших на 200  и за 1,30 и нещата се получиха прекрасно. 

Прикачен файл  0-02-05-2bf6502a24fdad4c2da17615d0e819c4e152a7d809fa55296456b7460613bb3e_3dad53a2.jpg   141,41K   0 Брой сваляния

Прикачен файл  0-02-05-033e05ab9557c12cec210f51e5d81b7010726dc6a4456d771ddaf28592bd81c3_3f5b6957.jpg   128,28K   0 Брой сваляния

:256605:  :256605:


  • ДБД, Искрен, Христо Христев и 5 други харесват това

#23 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4534 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 13 май 2020 - 08:41

Привет.

Малко със закъснение споделям изявите си по приготвянето на агнешкото, но преди всичко да благодаря на Чавдар за рецептата.

Самата рецепта претърпя леки корекции. Първо поради липса на заложените в рецептата консумативи, които констатирах в последния момент, се наложи да прибегна до гювеча. Второ добавих прясно набрана самардала. Друга изненада дойде от печката. Сложих я на 150 градуса ама нейсе явно са 110-120 и така 4,30 ч. После повиших на 200  и за 1,30 и нещата се получиха прекрасно. 

attachicon.gif 0-02-05-2bf6502a24fdad4c2da17615d0e819c4e152a7d809fa55296456b7460613bb3e_3dad53a2.jpg

attachicon.gif 0-02-05-033e05ab9557c12cec210f51e5d81b7010726dc6a4456d771ddaf28592bd81c3_3f5b6957.jpg

:256605:  :256605:

:) Самардалата е велика подправка..

Аз като ходя до Сливен първата ми работа е да прескоча до пазара да си купя от бабичките няколко пакетчета !! Щото истинската се бере някъде по Балкана.. Тази подправка и траханол...

То отделно и самото и приготвяне като шарена сол е ритуал. Млени препечени царевични зърна и разни други магии....


Този пост е редактиран от Чавдар: 13 май 2020 - 08:44

  • izi 1991 харесва това

#24 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4534 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 13 май 2020 - 08:51

Привет.

Малко със закъснение споделям изявите си по приготвянето на агнешкото, но преди всичко да благодаря на Чавдар за рецептата.

Самата рецепта претърпя леки корекции. Първо поради липса на заложените в рецептата консумативи, които констатирах в последния момент, се наложи да прибегна до гювеча. Второ добавих прясно набрана самардала. Друга изненада дойде от печката. Сложих я на 150 градуса ама нейсе явно са 110-120 и така 4,30 ч. После повиших на 200  и за 1,30 и нещата се получиха прекрасно. 

attachicon.gif 0-02-05-2bf6502a24fdad4c2da17615d0e819c4e152a7d809fa55296456b7460613bb3e_3dad53a2.jpg

attachicon.gif 0-02-05-033e05ab9557c12cec210f51e5d81b7010726dc6a4456d771ddaf28592bd81c3_3f5b6957.jpg

:256605:  :256605:

:) Щом го правиш в гювеч, което е много добре, тази манджа има и още един вариант.

Аз го знам от Сливен, но то и Стара Загора е същото..

Като поизври водичката се залива с една - две чаши разбито овче кисело мляко и яйца. Разбърква се и се пече, колкото да се пресече тази смес. Трябва да остане малко сос..

Това е така нареченото "Тербелия". Става извънредно добре и много вкусно.. Месото стои сочно, а не сухо..

Опитай и пак ще си говорим !! :256605:

Става много сполучливо и с шилешко. Там вече месото е по - сочно и каба..


Този пост е редактиран от Чавдар: 13 май 2020 - 09:05

  • Djaic и izi 1991 харесват това

#25 izi 1991

izi 1991

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 108 Мнения:
  • Име:Ivan Ivanov
  • Оръжие:ATA
  • Куче:breton
  • МПС:Daihatsu Terios
  • ГрадStara Zagora

Публикувано 20 май 2020 - 09:06

:) Самардалата е велика подправка..

Аз като ходя до Сливен първата ми работа е да прескоча до пазара да си купя от бабичките няколко пакетчета !! Щото истинската се бере някъде по Балкана.. Тази подправка и траханол...

То отделно и самото и приготвяне като шарена сол е ритуал. Млени препечени царевични зърна и разни други магии....

Привет колега.

Самардалата си я имаме в градината от как се помня, но е малко и за приготвянето на солената щурмуваме Балкана.

Това си е традиция. Събираме се колеги ловци, хапване, сръбване в раниците и атака. До обяд берем след това веселата част на заслона. :256605:

Прикачен файл  0-02-04-6e886e0480378bb1f23506ffec6f665e2022cf17a83d46b1774044a6e5934944_e34cdaef.jpg   92,65K   2 Брой сваляния

Прикачен файл  0-02-04-52fe75dacc3c6fe2b509ea56dd3053e9173991a3b9ac5152d5472248173e3496_3f4e5d34.jpg   204,27K   4 Брой сваляния


  • Чавдар харесва това

#26 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4534 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 21 май 2020 - 12:21

Привет колега.

Самардалата си я имаме в градината от как се помня, но е малко и за приготвянето на солената щурмуваме Балкана.

Това си е традиция. Събираме се колеги ловци, хапване, сръбване в раниците и атака. До обяд берем след това веселата част на заслона. :256605:

attachicon.gif 0-02-04-6e886e0480378bb1f23506ffec6f665e2022cf17a83d46b1774044a6e5934944_e34cdaef.jpg

attachicon.gif 0-02-04-52fe75dacc3c6fe2b509ea56dd3053e9173991a3b9ac5152d5472248173e3496_3f4e5d34.jpg

:) Не говори за сръбване, щото бат Зарко ще те обяви за алкохолик !!!



#27 pile

pile

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 903 Мнения:
  • Име:Русев
  • Оръжие:Beretta AL390 - 20 cal., ИЖ-27, СЛР-101 223Rem., Blaser R93 Странджа тракър - .308W, Walther p22 Target.....
  • Куче:откраднаха ми Кирчо, имам си Джеки и Сергей
  • ГрадБГ-USA

Публикувано 21 май 2020 - 04:37

Брееее,прочетох,преглъщах,преглъщах...ако бях бременна булка,щях да пометна.
Чавдаре,да земеш да напишеш една книга. Не мога да готвя,но веднага ш си я купя и ще я подаря на някой дето знам че готви!
И ш му ходя на гости.
  • andi харесва това

#28 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4534 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 22 май 2020 - 08:19

Брееее,прочетох,преглъщах,преглъщах...ако бях бременна булка,щях да пометна.
Чавдаре,да земеш да напишеш една книга. Не мога да готвя,но веднага ш си я купя и ще я подаря на някой дето знам че готви!
И ш му ходя на гости.

:) Това с бременните булки му викаха май "скомина"...

Като и споменеш някаква манджа и после няма отърване.. Може жената да се поболее..

Та оттам е лафа - "не ми прави скомина".. :256605:


Този пост е редактиран от Чавдар: 22 май 2020 - 08:21

  • pile харесва това




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!