Към съдържанието

Снимка

Sako S20

• Моля, влезте за да отговорите
32 отговора на тази тема

#21 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 381 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 29 юли 2022 - 07:37

Щом имаш варминтово сако не виждам смисъл дори да го заглеждаш това изделие, ма всеки си знае къде, кое, и как го сърби. Поне при моето варминтово сако не виждам нищо, което да ме дразни, или да има някакъв кусур. Единствено теглото може да е проблем според мен за някой по-слабичък колега евентуално, но то не може всичко да е от добрата стара стомана и да е леко, а тука теглото е същото като на варминта. Аз лично не виждам никакво предимство в така нареченото алуминиево шаси в евтинджийски пласмасов приклад(сега ако е изцяло алуминиево шаси бива, но това тук си е маркетингов трик според мен). От куртоазия най-вече си направих беддинг на приклада - единствената разлика, която виждам спрямо преди тази процедура, е че сега няма изместване на стп-то като разглобя за основно почистване пушката и я затегна отново на същите нютони. Според мен 85-та е направена много по-качествено, технологично, и от истински материали спрямо въпросното изделие. 

#22 falcon4

falcon4

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 105 Мнения:
  • Име:Митко
  • Оръжие:Mossberg500Sako 85,GLOCK 19,SA93
  • Куче:PITBULL

Публикувано 30 юли 2022 - 01:50

Щом имаш варминтово сако не виждам смисъл дори да го заглеждаш това изделие, ма всеки си знае къде, кое, и как го сърби. Поне при моето варминтово сако не виждам нищо, което да ме дразни, или да има някакъв кусур. Единствено теглото може да е проблем според мен за някой по-слабичък колега евентуално, но то не може всичко да е от добрата стара стомана и да е леко, а тука теглото е същото като на варминта. Аз лично не виждам никакво предимство в така нареченото алуминиево шаси в евтинджийски пласмасов приклад(сега ако е изцяло алуминиево шаси бива, но това тук си е маркетингов трик според мен). От куртоазия най-вече си направих беддинг на приклада - единствената разлика, която виждам спрямо преди тази процедура, е че сега няма изместване на стп-то като разглобя за основно почистване пушката и я затегна отново на същите нютони. Според мен 85-та е направена много по-качествено, технологично, и от истински материали спрямо въпросното изделие.

Вкара ме в сериозни размисли,аз си харесвам много моето sako 85 varmint,но приклада не ми е удобен за стрелба от легнало положение и искам нещо по тактикъл,та сега дилемата е sako s20 pecision или приклад grs sporter за моето сако 85.

#23 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 381 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 31 юли 2022 - 08:56

Ами грс приклад ще ти е по-евтин от нова пушка. Тука имаше един колега дето правеше подобни от ламинат - още по-евтино ще ти излезе от грс , пък и парите ти ще отидат в българин, а не в чужбинско. Аз заложих на това: http://www.lovecbg.c...е-железа/page-4 последното мнение е моето - много съм доволен от механизма.

Този пост е редактиран от 2cv: 31 юли 2022 - 08:59

#24 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 249 Мнения:

Публикувано 03 август 2022 - 03:50

Ами грс приклад ще ти е по-евтин от нова пушка. Тука имаше един колега дето правеше подобни от ламинат - още по-евтино ще ти излезе от грс , пък и парите ти ще отидат в българин, а не в чужбинско. Аз заложих на това: http://www.lovecbg.c...е-железа/page-4 последното мнение е моето - много съм доволен от механизма.

Ето едно изделие на въпросния колега. http://www.lovecbg.c...смене/?hl=щайер

• 2cv харесва това

#25 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 249 Мнения:

Публикувано 03 август 2022 - 03:52

Ето едно изделие на въпросния колега. http://www.lovecbg.c...смене/?hl=щайер

След като съм публикувал новия приклад показаните мишени са с него.

Този пост е редактиран от ddimitrov64: 03 август 2022 - 03:57

#26 Orka_71

Orka_71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 865 Мнения:
  • Оръжие:Glock 17 gen 4; Stoeger M 2000; SLR 95 LHMB; FNAR

Публикувано 08 септември 2024 - 05:56

Да попитам как седят нещата с приклада и ложата на това сако казват, че били яко чупливи

#27 Valio71

Valio71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3 Мнения:

Публикувано 19 септември 2024 - 05:07

Да попитам как седят нещата с приклада и ложата на това сако казват, че били яко чупливи

кой казва това?

#28 Емил Радев

Емил Радев

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 174 Мнения:
  • Име:Написано
  • Оръжие:Чехия
  • Куче:Курцхаари , ягдтериер
  • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 22 септември 2024 - 08:58

Това е Сако... Това за чупливото - малко, като лисицата дето не стигнала гроздето.... :)
  • Valio71 харесва това

#29 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3485 Мнения:

Публикувано 22 септември 2024 - 11:13

Колеги, не би трябвало да се водите по марки. Отдавна нищо не значи името.
Както при скъпите оптики така и при пушките цената отдавна не значи много.

Че няма да се счупи, няма. Но хванете едно такова сако и се пробвайте да го усучете приклада и ще се изненадате какви звуци ще се чуят. После го превъзнасяйте. Така се тестват пластмасови приклади ;) да ли се гънат деформират и т.н. ;)

Ще ви хване страх да продължите така попуква :D

Този пост е редактиран от elwix: 22 септември 2024 - 11:16

#30 danny_nikolov

danny_nikolov

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 530 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:ТОЗ 57 Т1С, ИЖ 43ЕМ, Browning LT Hunter 30 06, Тikka T3x .223 Rem, Sako S20 308 win
  • Куче:-
  • МПС:Jimny
  • ГрадРусе

Публикувано 23 септември 2024 - 09:28

Уважаеми Колеги, 

идея нямам защо е цялата поляризация на мнения...всъщност не само за този продукт...

В крайна сметка за 5 лева свирка, за 5 лева свири, тия от 10 също...

Няма да открием топлата вода - производителят отдавна е пресметнал цената за това, което предлага...Да кажем, че ей това, в случая S20, е върха на сладоледа - няма как да стане, ...и пак, че е тотал щета, ми не е ...

Казано във факти - приклада поскръцва, пушката стреля консистентно още от кутията, за някои е грозна, за други удобна...трети правят петиции за забрана на разделянето на теленцата от майките им във промишлените ферми... 

Свят широк ...разнообразие също...

А бе, темата за Бласера що замря???lol.gif lol.gif lol.gif

Стреляйте и се радвайте на деня!

Здраве и наслука!!!

• Skitnik, DrOhboli, elwix и още 1 харесват това

#31 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3485 Мнения:

Публикувано 23 септември 2024 - 09:49

То там има още повече какво да се напише.
Тези от блазер са си засели просо. И са го понагазили на път са да теглят и диагонал през него с пълна газ.
Доста неща се видяха и натрупаха от тези калпазани през годините. Доста по големи гафове видяхме на отделни бройки.

Този пост е редактиран от elwix: 23 септември 2024 - 09:51

• danny_nikolov харесва това

#32 danny_nikolov

danny_nikolov

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 530 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:ТОЗ 57 Т1С, ИЖ 43ЕМ, Browning LT Hunter 30 06, Тikka T3x .223 Rem, Sako S20 308 win
  • Куче:-
  • МПС:Jimny
  • ГрадРусе

Публикувано 23 септември 2024 - 10:52

То там има още повече какво да се напише.
Тези от блазер са си засели просо. И са го понагазили на път са да теглят и диагонал през него с пълна газ.
Доста неща се видяха и натрупаха от тези калпазани през годините. Доста по големи гафове видяхме на отделни бройки.

...мамка му, и аз видях...шегата настрана - даже приятел, бивш собственик на един такъв бластер вече стреля с S20...
Какво нещо е живота!!!
  • elwix и todor_gps харесват това

#33 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6027 Мнения:
  • Име:Todor
  • Оръжие:Steyr, Иж-12;
  • Куче:Нямам....

Публикувано 23 септември 2024 - 11:40

...мамка му, и аз видях...шегата настрана - даже приятел, бивш собственик на един такъв бластер вече стреля с S20...
Какво нещо е живота!!!

А язе какво разправях?.....

Миналата седмица един приятел прострелвал Бластер, и беше крайно изненадам от ефекта ЦЪК.....три пъти се е проявил по време на прострелката, която е била с 5 изстрела.....

Колкото до качествата на изделията, това е естествен процес продиктуван от пазара и конкуренцията, оставени да управляват производството.....когато се произвеждат стоки за печалба, тя ръководи всичко.....забравете за нововъведения в интерес на ползвателите.....ако има такива те оскъпяват осезаемо продукта.....

Този пост е редактиран от todor_gps: 23 септември 2024 - 11:42

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!