Щом имаш варминтово сако не виждам смисъл дори да го заглеждаш това изделие, ма всеки си знае къде, кое, и как го сърби. Поне при моето варминтово сако не виждам нищо, което да ме дразни, или да има някакъв кусур. Единствено теглото може да е проблем според мен за някой по-слабичък колега евентуално, но то не може всичко да е от добрата стара стомана и да е леко, а тука теглото е същото като на варминта. Аз лично не виждам никакво предимство в така нареченото алуминиево шаси в евтинджийски пласмасов приклад(сега ако е изцяло алуминиево шаси бива, но това тук си е маркетингов трик според мен). От куртоазия най-вече си направих беддинг на приклада - единствената разлика, която виждам спрямо преди тази процедура, е че сега няма изместване на стп-то като разглобя за основно почистване пушката и я затегна отново на същите нютони. Според мен 85-та е направена много по-качествено, технологично, и от истински материали спрямо въпросното изделие.
Sako S20
Публикувано 29 юли 2022 - 07:37
Публикувано 30 юли 2022 - 01:50
Вкара ме в сериозни размисли,аз си харесвам много моето sako 85 varmint,но приклада не ми е удобен за стрелба от легнало положение и искам нещо по тактикъл,та сега дилемата е sako s20 pecision или приклад grs sporter за моето сако 85.Щом имаш варминтово сако не виждам смисъл дори да го заглеждаш това изделие, ма всеки си знае къде, кое, и как го сърби. Поне при моето варминтово сако не виждам нищо, което да ме дразни, или да има някакъв кусур. Единствено теглото може да е проблем според мен за някой по-слабичък колега евентуално, но то не може всичко да е от добрата стара стомана и да е леко, а тука теглото е същото като на варминта. Аз лично не виждам никакво предимство в така нареченото алуминиево шаси в евтинджийски пласмасов приклад(сега ако е изцяло алуминиево шаси бива, но това тук си е маркетингов трик според мен). От куртоазия най-вече си направих беддинг на приклада - единствената разлика, която виждам спрямо преди тази процедура, е че сега няма изместване на стп-то като разглобя за основно почистване пушката и я затегна отново на същите нютони. Според мен 85-та е направена много по-качествено, технологично, и от истински материали спрямо въпросното изделие.
Публикувано 31 юли 2022 - 08:56
Ами грс приклад ще ти е по-евтин от нова пушка. Тука имаше един колега дето правеше подобни от ламинат - още по-евтино ще ти излезе от грс , пък и парите ти ще отидат в българин, а не в чужбинско. Аз заложих на това: http://www.lovecbg.c...е-железа/page-4 последното мнение е моето - много съм доволен от механизма.
Този пост е редактиран от 2cv: 31 юли 2022 - 08:59
Публикувано 03 август 2022 - 03:50
Ами грс приклад ще ти е по-евтин от нова пушка. Тука имаше един колега дето правеше подобни от ламинат - още по-евтино ще ти излезе от грс , пък и парите ти ще отидат в българин, а не в чужбинско. Аз заложих на това: http://www.lovecbg.c...е-железа/page-4 последното мнение е моето - много съм доволен от механизма.
Ето едно изделие на въпросния колега. http://www.lovecbg.c...смене/?hl=щайер
- 2cv харесва това
Публикувано 03 август 2022 - 03:52
Ето едно изделие на въпросния колега. http://www.lovecbg.c...смене/?hl=щайер
След като съм публикувал новия приклад показаните мишени са с него.
Този пост е редактиран от ddimitrov64: 03 август 2022 - 03:57
Публикувано 08 септември 2024 - 05:56
Публикувано 19 септември 2024 - 05:07
кой казва това?Да попитам как седят нещата с приклада и ложата на това сако казват, че били яко чупливи
Публикувано 22 септември 2024 - 08:58
- Valio71 харесва това
Публикувано 22 септември 2024 - 11:13
Както при скъпите оптики така и при пушките цената отдавна не значи много.
Че няма да се счупи, няма. Но хванете едно такова сако и се пробвайте да го усучете приклада и ще се изненадате какви звуци ще се чуят. После го превъзнасяйте. Така се тестват пластмасови приклади
Ще ви хване страх да продължите така попуква
Този пост е редактиран от elwix: 22 септември 2024 - 11:16
Публикувано 23 септември 2024 - 09:28
Уважаеми Колеги,
идея нямам защо е цялата поляризация на мнения...всъщност не само за този продукт...
В крайна сметка за 5 лева свирка, за 5 лева свири, тия от 10 също...
Няма да открием топлата вода - производителят отдавна е пресметнал цената за това, което предлага...Да кажем, че ей това, в случая S20, е върха на сладоледа - няма как да стане, ...и пак, че е тотал щета, ми не е ...
Казано във факти - приклада поскръцва, пушката стреля консистентно още от кутията, за някои е грозна, за други удобна...трети правят петиции за забрана на разделянето на теленцата от майките им във промишлените ферми...
Свят широк ...разнообразие също...
А бе, темата за Бласера що замря???
![]()
Стреляйте и се радвайте на деня!
Здраве и наслука!!!
- Skitnik, DrOhboli, elwix и още 1 харесват това
Публикувано 23 септември 2024 - 09:49
Тези от блазер са си засели просо. И са го понагазили на път са да теглят и диагонал през него с пълна газ.
Доста неща се видяха и натрупаха от тези калпазани през годините. Доста по големи гафове видяхме на отделни бройки.
Този пост е редактиран от elwix: 23 септември 2024 - 09:51
- danny_nikolov харесва това
Публикувано 23 септември 2024 - 10:52
То там има още повече какво да се напише.
Тези от блазер са си засели просо. И са го понагазили на път са да теглят и диагонал през него с пълна газ.
Доста неща се видяха и натрупаха от тези калпазани през годините. Доста по големи гафове видяхме на отделни бройки.
...мамка му, и аз видях...шегата настрана - даже приятел, бивш собственик на един такъв бластер вече стреля с S20...
Какво нещо е живота!!!
- elwix и todor_gps харесват това
Публикувано 23 септември 2024 - 11:40
...мамка му, и аз видях...шегата настрана - даже приятел, бивш собственик на един такъв бластер вече стреля с S20...
Какво нещо е живота!!!
А язе какво разправях?.....
Миналата седмица един приятел прострелвал Бластер, и беше крайно изненадам от ефекта ЦЪК.....три пъти се е проявил по време на прострелката, която е била с 5 изстрела.....
Колкото до качествата на изделията, това е естествен процес продиктуван от пазара и конкуренцията, оставени да управляват производството.....когато се произвеждат стоки за печалба, тя ръководи всичко.....забравете за нововъведения в интерес на ползвателите.....ако има такива те оскъпяват осезаемо продукта.....
Този пост е редактиран от todor_gps: 23 септември 2024 - 11:42
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни